logo esco artikel facilitair

Zien gemeenten nog voordelen in ESCo’s

Het realiseren van energiebesparing door middel van een Energie Service Company is niet populair bij gemeentelijke vastgoedafdelingen. Het begrip ESCo lijkt ondertussen een eigen leven te gaan leiden. Het zorgt voor spraakverwarring maar het hoeft zeker geen verkeerd instrument te zijn, als je maar weet waar je het over hebt en wanneer je het inzet. Advies In Vastgoed, informeert gemeenten over dit onderwerp en werd door weekblad facilitair hierover bevraagd.

Lees hier het artikel

Tadp - Ontwerpen

Ontwerpen Theater aan de Parade bekend

’s-Hertogenbosch bouwt aan een nieuw Theater aan de Parade. De gemeente heeft op 21 mei twee ontwerpen gepresenteerd. Deze zijn gemaakt door Ector Hoogstad Architecten en UNStudio.

Op www.s-hertogenbosch.nl/theater presenteert de gemeente de ontwerpen in beeld en geluid. Daar kun je foto’s, plattegronden, uitleg over de ontwerpen en de presentaties bekijken. In het Theater aan de Parade staan twee maquettes van de ontwerpen. Deze zijn tot en met 7 juni te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 22.00 uur. In het weekeind kunt u hiervoor vanaf 13.00 in het theater terecht.

Tot en met 7 juni kunnen inwoners van de gemeente 's-hertogenbosch hun voorkeur voor een van de twee ontwerpen kenbaar maken via de website.

Artikel task 16

Wat is de motivatie om een ESCO te gebruiken

Leendert Odijk is betrokken bij een korte studie over de motivatie van organisaties om, wel dan niet, met ESCo’s in zee te gaan en over de rol die ESCo Facilitators kunnen spelen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Demand Side Management programma van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Het programma is een internationale samenwerking van 14 landen die gezamenlijk activiteiten ontwikkelt en promoot en advies geeft op het gebied van Demand Side Management (DSM).

Lees hier het rapport

 

Opening ISE

Opening Internationale School Eindhoven

Op 4 april is de Internationale School Eindhoven (ISE) geopend door Wim van de Donk, Commissaris van de Koning. De voormalige Constant Rebecque Kazerne aan de Oirschotsedijk is compleet van gedaante verwisseld. De vijf monumentale panden zijn aangevuld met drie nieuwe gebouwen en de campus biedt veel ruimte om te sporten. Ruim 800 leerlingen van 48 verschillende nationaliteiten krijgen onderwijs op de Primary en Secondary School. ISE moet eraan bijdragen dat Brainport Regio Eindhoven nog aantrekkelijker wordt voor kenniswerkers.

Lees hier meer

Toer van de nieuwe Internationale School

 

Begeleiding consortium Mertens bij het ontwerp van raadhuis Krimpen aan den IJssel

ADVIES IN VASTGOED is gevraagd het Design, Build & Maintain proces te begeleiden voor de herontwikkeling van het Raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Het team dat werd begeleid bestond uit Martens Aannemingsbedrijf, Diederendirrix architecten, Imtech, Advies- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies van de Laar, Nelissen ingenieursbureau (bouwfysica) en Buro Lubbers. In 3 maanden tijd is een ontwerp voor gebouw en omgeving gerealiseerd dat perfect voldoet aan de wensen en de hoge duurzaamheidseisen van de gemeente. Het nieuwe ontwerp maakt gebruik van de bestaande fundering waarop een lichtgewicht en volledig demontabel nieuw gebouw wordt gerealiseerd.

Een uitgebreide omschrijving van het project is hier te vinden

Internationale School Eindhoven

Als Tendermanager is Advies in Vastgoed verantwoordelijk geweest voor de aansturing en organisatie van het consortium DBFMO Internationale School Eindhoven. Hiervoor zijn drie BV's opgericht waarin 16 bedrijven deelnamen. Verder heeft Advies in Vastgoed aansturing gegeven op het gehele tender traject, welke was uitgeschreven door de gemeente Eindhoven. In een intergraal ontwerpteam is gekomen tot een Voorlopig Ontwerp waarin aspecten van onderhoud en exploitatie de belangrijkste leidraad vormden. Na final close is het VO uitgewerkt tot uitvoeringsdocumenten en is gestart met de bouw 

Een uitgebreide omschrijving van het project is hier te vinden

Ontwikkeling tot Hotel en Restaurant aan de Heuvel te Geldrop

In het centrum van Geldrop aan het plein "de Heuvel" is het historische monumentale oud gemeentehuis, omgebouwd tot restaurant met bovengelegen appartementen en hotel. De haalbaarheid van dit project was complex door de geringe ruimte en mogelijkheden in het pand.

Lees meer over dit project

Ontwikkeling 230 wooneenheden in Geldrop

Overburght is een binnenstedelijke herontwikkeling in het centrum van Geldrop, op een 4,35 ha groot terrein van voormalig houthandel Deelen. Het plan bestaat uit 230 wooneenheden verdeeld over een centraal gelegen appartementencomplex met omliggend 5 woonclusters van grondgebonden woningen.

Lees meer over dit project

 

Ontwikkeling senioren en jongerencomplex

Aan de Koningin Julianaweg Oost, in Best. Heb ik voor Stam + De Koning Vastgoed (in opdracht van sociale woningbouwcorporatie Wooninc.) een plan ontwikkeld dat de schakel vormt tussen senioren- en jongerenwoningen . Het plan bestaat uit vier typen woningen: Appartementen, Eengezinswoningen, Atelierwoningen en Studio’s dat een gezamenlijk geheel vormt.

Lees verder voor meer informatie