Op het Heuvelplein in Geldrop is in opdracht van “Ontwikkelingscombinatie Van Straten Vastgoed / Woonveste” het oude gemeentehuis herontwikkeld tot een hotel (hotel Nijver), 4 studio’s en op de begane grond een café (Peijnenburg).

Heuvel

Het betrof hier 2 monumentale panden waar voorheen het gemeentehuis in was gevestigd. De panden waren in verslechterde staat en diende uitvoering geïnspecteerd worden alvorens ze verbouwd konden worden. Er is gezocht naar een partner welke de panden wilde exploiteren, hiervoor werd Rigoureus gevonden. De exploitant was verantwoordelijk voor de inrichting en aankleding. Voor de VOF heb ik het gehele ontwikkel en realisatie traject begeleid met vergunningsaanvragen planontwikkeling en planfinanciering.

Heuvel

Grootste dilemma in dit plan was de mogelijkheid om het pand exploitabel te krijgen met de visie van een hotel en restaurant, de geringe manoeuvreerruimte in de monumentale panden en de daardoor vastliggende ruimte groottes zorgden voor veel onverhuurbare ruimtes. In de nodige overleggen met gemeente, exploitant en aannemer werd er in intensief overleg gezocht naar oplossingen welke uiteindelijk gevonden werden.

Heuvel

 

Voor een bezoek, ga gerust langs voor een kop koffie bij kaffeepeijnenburg