Als Tendermanager verantwoordelijk geweest voor het samenbrengen van het consortium bestaande uit 16 partijen en aansturinge gegeven op het gehele tender traject van de DBFMO Internationale School Eindhoven welke was uitgeschreven door de gemeente Eindhoven. Binnen intergraal ontwerpteam gekomen tot een Voorlopig Ontwerp waarin aspecten van onderhoud en exploitatie de belangrijkste leidraad vormden. In gezamelijkheid met de financieel adviseur verantwoordelijk voor het opzetten van de financial bid en met de juridische partner verantwoordleijk voor het opzetten van de benodigede BV structuur met bijbehorende contracten.

ISE

Na definitieve gunning door de aanbestedende dienst als projectdirecteur verantwoordelijk voor het in projectteam uitwerken van alle benodigdheden voor de uitvoering en exploitatie in de Bouw-VOF en Exploitatie BV, waarbij telkens de afweging werd gemaakt voor investeringen in relatie tot exploitatiekosten. Onderdeel van de opgave was tevens de verantwoordelijkheid voor het energieverbruik van het nieuwe complex, doordoor een ESCO opgezet en Bream certificaat aangevraagd.

ISE

Kerncijfers van het project:
Het project voorziet in de renovatie van een zestal cultuurhistorische monumentale panden (10.000 m2) en een nieuwbouw van 4 bovengrondse en 1 ondergronds gebouw (9.300 m2). De bebouwing fungeerd als huisvesting voor zowel het primair- als voortgezetonderwijs binnen de internationale school eindhoven. Daarnaast zijn op het voormalige kazerne terrein een kinderdagopvang, BSO, NOC-NSF goedgekeurde sportfaciliteit, vergader-, restaurant-, en onderwijs ondersteunende kantoorfaciliteiten gerealiseerd. Het buitenterrein is geheel opnieuw ingericht met ruimte voor een 400 meter ateletiekbaan, twee voetbalvelden, diverse speelplaatsen met speeltoestellen en een basketbalveld. Voor de verkeersafhandelijg zijn twee parkeerplaatsen gerealissser en een separate kiss en ride zone om in de ochtenden het verkeer in goede banen te lijden.

ISE

Voor het project is een BREAM Good certificaat behaald.

 

Links:
Film totale nieuwbouwplan
Opening ISE
Financiering BNG