Krimpen ad IJssel 01

ADVIES IN VASTGOED heeft het Design, Build & Maintain proces begeleid van het winnende team  voor de herontwikkeling van het Raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Het team dat werd begeleid bestond uit Martens Aannemingsbedrijf, Diederendirrix architecten, Imtech, Advies- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies van de Laar, Nelissen ingenieursbureau (bouwfysica) en Buro Lubbers. In 3 maanden tijd is een ontwerp voor gebouw en omgeving gerealiseerd dat perfect voldoet aan de wensen en de hoge duurzaamheidseisen van de gemeente. Het nieuwe ontwerp maakt gebruik van de bestaande fundering waarop een lichtgewicht en volledig demontabel nieuw gebouw wordt gerealiseerd.

Energieneutraal

Een van de meest opvallende zaken aan het nieuwe raadhuis is het duurzame karakter. Het gebouw wordt energieneutraal, wat betekent dat er evenveel energie wordt geproduceerd als nodig is voor verwarming, koeling, warm water, verlichting en ventilatie. Dit wordt bereikt door onder andere warmte- en koudeopslag, zonnepanelen en andere slimme toepassingen. Na oplevering van het nieuwe raadhuis verandert het energielabel van G naar A++.

Krimpen ad Ijssel

Flexibel

De gemeente verhuurt een gedeelte van het gebouw aan Rabobank Krimpenerwaard. Voor de gemeente voorziet het gerenoveerde pand in de huisvesting van het gemeentebestuur, het publiekscentrum en een deel van het gemeentelijk personeel. Ook komt er een trouw- en raadzaal. De flexibiliteit is onder andere terug te zien in de diverse mogelijkheden om de ruimten in te delen.

Krimpen ad IJssel 02